maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden vimoset treenit

Nyt se on sitten pulkassa. Vuosi 2012. Kivasti meidän toinen yhteinen vuotemme ja eteenpäin tässä mennään. Parhaillaan. Piti käydä hyvästelemässä treenihalli eilen päiväsellä, kun ihmisiäkin niin pirusti oli liikkeellä normaaliin sunnuntaihin verrattuna.

Päätin, ettemme ota mitään raskasta. Onnistumme kaikessa mitä koitamme, ja fiilistelemme vain. Koiran mielentila oli hyvä, oikeastaan mahtava. Se tarjosi aktiivisesti perusasentoa, josta naksauttelin alkuun. Alkaa oppi juurtua päähän, pikku hiljaa. Leikimme, keskityimme toisiimme, vaikka avo hääräsi vieressä ja koitti pirstaloida sitä sidettä, mikä välissämme oli. Pyörähdeltiin - kumpaankin suuntaan. Vastapäivään sutjakasti ja myötäpäivään kankeasti namiohjuksella. Olen ollut typerä, kun en ole vahvistanut toiseen suuntaan pyörimistä ollenkaan, vaan antanut koiran tarjota sitä, minkä se jo osaa hyvin.

Opeteltiin kiertämään tolppaa ja tötsää. Tötsä on liian pieni ja Oca tuppaa jäämään seisomaan tötsän taakse ja odottamaan lisäohjeita. Mikä hiton merkki? Emme me sellaista ole opetelleet. Tolppa meni vauhdilla ja häntä heiluen. Mahtavaa. Ihan rutinoitumisen vuoksi pujoteltiin myös jalkojenvälistä ja pikkuisen peruutettiin vahvalla avustuksella, mutta peruuteltiin silti. Oca kun ei tuppaa tiedostamaan takapäätään, vaikka se huomattavasti paremmin sitä käyttääkin kuin esim. vuosi sitten.

Sen jälkeen otettiin haste hyvän mielentilan takia ja lähdettiin partioimaan oville. Koiraa jänskätti, mutta se rentoutui entistä nopeammin ja otti iisisti hyvin. Pari rapsutteluhalukastakin olisi ollut, mutta nuoren ikänsä takia jätettiin väliin. Ihanaa, kuinka tällainen parivaljakko nostattaa ihmisten huulille hymyn. Se on yhtä palkitsevaa kuin koiran käytös. Ei säpsynyt Oca yhtäkkiä auton takaa tulevia ihmisiä, ostoskärryjä, lapsia, eikä se nyt leikkinyt rasistiakaan, vaan heilutteli häntää kaikille.

Kokonaisuudessaan onnistuneet treenit. Jäi hyvä mieli, koira nautti tekemisestä ja sivussa ilahdutettiin ihmisiä. Mikäs sen parempi tapa päättää tämä treenivuosi ja suunnata innolla kohti seuraavaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti