sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 tavoitteita

Ja ei, otsikko ei ole virhe, vaan tarkoituksellinen.

Vuoden alussa listailin tähän postaukseen tavoitteita, mitä tekisimme tänä vuonna. Nyt kun listaa tarkastelee, voi vain todeta, että tuli tehtyä paljon, mutta hyvin vähän silti. Tykkään muistella asioita, se kehittää omalla tavallaan ja sieltä saattaa löytää vastauksia koiran ongelmiin tai kohtiin mitkä ovat menneet hyvin. Näppärää, eikös. Ja mikäs sen parempi kuin vuoden lopuksi muistella näitä asioita, joita on tullut tehtyä.

Vuosi 2012
Koiran tavoitteet
> ALO liikkeet kuntoon
> Mölli-ALO korkkaus
> ALO startti?
> Lonkka, kyynär ja selkä kuvaus
> toisen sertin metsästys

> canicross käskyt kuntoon ja lenkille!
> tokokurssi? ryhmäreenaus?
> agilityn opettelua?
> lihaksia + massaa

Hirmu vähän on saatu tavoitteita suoritettua kokonaisuudessaan, ainakin koiran osalta. No, on tuo enemmän kuin tyhjä, mutta ilmaisee taas sen, ettei suunnittelu ole toiminut yhtään niin hyvin, kuin ajatus olisi ollut. Järjestelmällisyys puuttuu näistäkin puuhista.

ALO liikkeet kuntoon: Liikkeet kunnossa kutakuinkin, paitsi liikkeestä seisominen ja hyppy vielä huonolla pohjalla. Suurin osa vaatii myös enemmän tai vähemmän häiriötreeniä kaiken keskellä. Kutakuinkin lasken tämän puoliksi onnistuneeksi tavoitteeksi. Oca perjaatteessa haltsaa kaiken, mutta käytännössä pään pitäminen kasassa onkin astetta vaikeampi juttu.

Canicrossaamisessa ollaan edistytty niinkin paljon että saatiin ostettua loppuvuodesta valjaat ja enää puuttuu kunnollinen jousto ja juoksuvyö minulta. Vasen ja oikea, sekä seis-käsky on vielä huteralla pohjalla, mutta vetohaluja löytyy ja suunta on eteenpäin. Tekee töitä myös hyvällä motivaatiolla.

Tokokurssille emme päässeet, kun sytyin liian myöhään kurssille ilmoittautumiseen, mutta ryhmässä treenattiin kesällä hieman enemmänkin. Hyväähän se teki, mutta vielä enemmän pitäisi päästä reenaamaan koira tai ihan vain ihmisporukalla, koska jo ihminenkin syö Ocan huomiota tekemiseen.

Lihaksia, sekä massaa me ollaan saatu. Lumen tullessa harrastetaan lumijuoksua tuolla pelloilla ja metsikössä. Massaakin ollaan saatu ja koira alkaa näyttää omaan silmään näppärältä. n. 25kg:n molemmilla puolilla keikutaan tasaiseen tahtiin. Ihan hyvä paino tuolle eläimelle.

Omistaja tavoitteet
> palkkaus kuntoon!
> opettele ohjaamaan ja ilmaisemaan oma tahtosi oikein
> tulkitse koiraa paremmin
> opettele kävelemään, sekä kääntymään seuruussa
> kunnon kohotus

Itse koen onnistuneeni puolittain hieman kaikessa. Olen oppinut ymmärtämään paremmin Ocan oikkuja ja lukemaan sen mielenliikkeitä kehonkielestä. Palkkaaminen on mennyt parempaan suuntaan huomattavasti, sekä en vaadi koiralta enää asioita, joita se ei osaa. Olen sortunut siihen virheeseen liian usein, mutta olen alkanut tiedostamaan sitä, miksi koira käyttäytyy miten käyttäytyy. Oma kunto kohoaa kokoajan pikku hiljaa ja taidan minäkin saada lihaksia luitteni päälle temmeltäessäni tuolla ulkosalla nelijalkaisen kanssa.

Yhteisiä tavoitteita
> suhteen parantaminen entisestään
> hauskoja, stressittömiä lenkkejä
> hauskoja treenejä!
> ja mukavaa yhdessäoloa!

Olin hieman kahden vaiheilla yliviivaisinko hauskat treenit, mutta on niitäkin mahtunut. Meinasin ensin miettiä hauskoja kimppatreenejä, joita on vain muutama oman päävikaisuuteni takia, mutta kyllä, hauskaa on pidetty. Suhde on parantunut entisestään, kun olen itse oppinut hallitsemaan itseäni ja ymmärtämään koiraa paremmin. Nämä siis kartalla, onneksi. Ja paljon ollaan menty eteenpäin, joka asiassa. Ihana vuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti