tiistai 7. helmikuuta 2012

rokotuksia ja yleislätinää

Oca kävi rokotuksissa eilen, ja omistaja sai hävetä silmät päästään junnun käytöstä. Ei sanaakaan mistään hallitusta hihna-astelusta, ei sanaakaan äänettömyydestä tai rauhallisuudesta. Paimen nosti kierrokset heti tappiin asti, kun päästiin odotustilaan. Painoa oli 19,9kg eli aivan liian vähän mielestäni. Olisi nyt edes 22kg, niin ei välttämättä kylkiluut paistaisi ihan mielinmäärin. Oca on kuitenkin siirretty nyt aika tehokkaasta sekaruokinnalle. Eli nappulaa, raakaa lihaa, jauhelihaa, kasviksia ynnä muuta mukavaa. Tulee itsellekin halvemmaksi, kun ei tarvi koko ajan ostaa uutta säkkiä nappulaa. Mahakin toistaiseksi pysynyt hyvänä.

Ollaan pidetty pieniä treenaje, jotka on lähinnä keskittyneet seuruun kontaktin ja paikan parantamiseen, sekä temppuiltu ja minä puolestani olen keskittynyt nostamaan ja laskemaan koiran kierroksia parhaani mukaan. Seuruu onparantunut omaan silmään, vaikka emme hirveästi ole käännöksiä ottaneet. Tykkään älypaljon koiran keskittymiskyvyn paranemisesta, vaikka vain omalla pihalla treenamaan. Tänään naksuttelin myös seisomisesta. Oca hoksaa mitä haen, joten aloin liittää vihjesanaakin moisen touhuiluun. Sitten pitäisi enää vaan tehdä siitä varma liike. Noh, edistystä kuitenkin!

Oli pitkästä aikaa rentouttava lenkkikin. Meillä on tapana tehdä jotain kivaa lenkillä, ja nyt se kiva oli ensin liikkeestä maahan ja sen jälkeen jeejee jalkovälistä juokseminen. Oca tykkää jaloista ja niiden ali menemisestä. Toisinaan myös yli, mutta siinä, missä se ei hiffaa kunnolla jalkojen ali pujottelua liikkeessä, tykkää piski juosta jalkovälistä läpi ja vetää omaa showtaan. Oli rentouttava lenkki, ja nyt muistan, miksi tykkään liikkua öisin. Vaikka sekin on vain ongelmien piilottelua itseltäni, mutta kai sitä nyt kerrankin saa nauttia?

3 kommenttia:

  1. Hui, ompas se kyllä kevyessä kunnossa. Meillä bortsupoitsu painaa sen 22kg. :)

    VastaaPoista
  2. Se on tosiaan aavistusta kevyemmässä kunnossa. Noh, katsotaan jos se tuosta lihoisi sekaruokinnalla. Muuten alkaa olemaan keinot vähissä. :'>

    VastaaPoista
  3. Semmonen kommentti teidän seuruusta, ei kannata missään nimessä pitää palkkaa oikeassa kädessä. Se johtaa niin helposti koiran edistämiseen ja kiilaamiseen. Mulla itselläni on joko namit vasemmassa kädessä tai dummy kainalossa/liivin selkätaskussa. Jos tästä olisi vaikka vähän apua oikean paikan löytöön!

    VastaaPoista