perjantai 14. lokakuuta 2011

Yleispätevä yleiskatsaus

Paljon on ehtinyt tapahtua, eikä juurikaan ole tullut päiviteltyä. Syyllistäkäämme tästä omistajan laiskuutta ja koulua, sillä se syö suurimman osan elämästäni ajasta tällä hetkellä. Osaksi myös ahkera treenaaminen.

Yksissä mätsäreissä olemme pyörähtäneet, Hämeenlinna, kaunis lauantai päivä. Elukka käyttäytyi miten käyttäytyi, oli nätisti niin kauan, kun tekemistä riitti.Tulokseksi meille lankesi sininen ilman mainittavampaa sijoitusta, meidät käteltiin heti alusta pihalle. Ruokapurkki saatiin "palkinnoksi", tosin sellaista safkaa, jota en uskalla herkkämahaiselle koiralleni syöttää, joten jokseenkin turha reissu. Mätsäreiden jälkeen mentiin saksanpaimenporukalla koirapuistoon ja siinä kun oma ja neljä muuta saksalaista loikki, joutui oikein kunnolla tähyämään, että missä se oma eläin menee.

Tämän viikon Oca on esittänyt oikein pätevää käytöstä, sillä avomies aloitti aamuvuoron töissä ja koira joutuu olemaan pitkiä aikoja yksikseen, tai normaalia pidempiä. Eläin on ollut nätisti, mitä nyt välillä kanniskelee keittiössä olevia haarukoita ynnä muita. (Tosin, se harjoittelee omatoimisesti metskua, ihan selvästi!)

Oca on myös pätevä toko-otus, tosin intoa on alkanut olemaan liikaa ja huolellisuus kärsii koiran tekemisestä. Se poikittaa niin seuratessa ja perusasennot on vinoja. Olen ahkeraan naksutellut oikeista perusasennoista ja seuruu paikasta. Kyllä eläimen kanssa tekemistä riittää, että ei siinä mitään. Liikkeestä maahanmenoa ja kunnollista makuuta olen myöskin naksutellut. Eläin suorastaan loikkii kattoon, kun näkee naksun ja tietää jotain tekemistä.

Iloisia asioita on lisää, sillä pääsemme huomenna agiliitämään! Kiitos Maijalle tästä edusta. Lahdessa on siis jälleen miitti ja kakaran kanssa ollaan ehdottomasti mukana, koska koira on liekeissä radalla. Himo olisi alkaa treenailemaan agia omaksi huviksi, ja käydä vaikka epävirallisissa, mutta taitaa jäädä haaveeksi ainakin niin kauan, kunnes pentu on kuvautettu ja varmistettu muuten sopivaksi. Ja omistajalla on ajokortti.

Hehkutetaan nyt vielä, että meikäläinen pääsee Jyväskylä KVseen handlaamaan yhden saksalaisen, saa tulla moikkaamaan, vaikken oman koiran kanssa siellä pyörikään.
Ei meillä kai muuta tälläkertaa? Tällainen "näin meillä menee" päivitys. Lukijoilta toivoisin kommenttia siihen, mitä ihmettä te tahdotte oikein lukea? Hihassa on muutama tekeillä oleva "yleispäivitys", joka liittyy vähän muuhunkin kuin _omaan koiraan_.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti