maanantai 27. elokuuta 2012

Päätöksiä, kuulumisia, ideointia!


1v 10kk kenotus

Okei. Rehellisesti sanottuna olen ollut äärettömän laiska koko blogin kanssa. Ei sillä, ettemmekö Ocan kanssa olleet kesätauolla hieman kaikesta. Eristäydyttiin metsään ja lähdettiin kasvattelemaan lihaskuntoa, jättäen kaiken vaativamman pois päiväjärjestyksestä. Ei ajatustakaan tokolle, ei agille, ei haulle. Ei millekään. Ollaan vaan oltu ja chillailtu, sekä muka opeteltu nauttimaan toisistamme.

Ocan juoksut oli ja meni. Koira oli niiden aikana paljon tasapainoisempi kuin aikaisemmin. Pikkuhiljaa on jäänyt semmoinen turha vimmaaminen pois, ainakin näin maaseudulla. Täällähän tulee koira vastaan ehkä kerran viikossa ja ihminen ehkä kolmesti. Näistä ollaan selvitty pikkuhiljaa ja olen ollut ahkera! Olen vaihtanut tavanomaiset fleksilliset-suurimmaksi-osaksi-vapaana-lenkit meidän upouuteen hienoon nahkahihnaan ja työskennellyt oikeasti koiran kanssa hihnakäytöstä siedettäväksi. Oca ei koskaan ole ollut mikään ylimaalisen kaunis hihnassa kulkija, koska paimenen tavoin se etsii jatkuvasti ärsykkeitä joihin reagoida kumealla haukulla. Viimeksi noin tapahtui toissa päivänä, kun junnu havaitsi ihan hirveän asian - JÄÄTELÖAUTON! Okei, en ollut itse tilanteen tasalla, saati ajatellut koiran reagoivan niin voimakkaasti vieraaseen oudonmalliseen autoon, jonka edessä kaiken lisäksi ole ihmisiä! No, tilanne onneksi saatiin nopeasti hallintaan ja seuraavana päivänä ei haitannut naapuritalon isäntäkään pihamaalla.

Olen opetellut vaatimaan itseltäni vähemmän. Ensimmäinen harrastuskoira - miten voisin osata toimia sen kanssa oikein? Ensimmäinen koira, jonka koulutukseen panostetaan. Enhän minä voi osata vielä kaikkea, vaikka nuorempana olen lukenut kaikki mahdolliset koirakirjat lävitse ja nykypäivänä seuraan aktiivisesti ja perehdyn muiden koulutusmetodeihin poimien niistä omiini pieniä osia. Ohjattuun kun meillä ei toistaiseksi ole mahdollisuuksia, on pakko tehdä sitä mitä pystyy ilman ohjausta ja todeta, että päin helvettiähän se meni. Okei, ei niin vakavasti oteta tätä koiraharrastusta. Tavoitteita toki löytyy, mutta myös monta yhteistä vuotta, toivottavasti. Koska Oca on mitä mainioin.

MUTTA! Itseni tuntien tiedän, ettei mikään onnistu, ellen sitten laita jotain pakotetta. Selailin tämän alueen tokokokeita ja löysinkin mitä mainioimmin kokeen ihan kotikulmilta. Tuuloksen koirakerho (köh, johon en ole saanut aikaiseksi liittyä) järjestää tokokokeen 25.11.2012! Sinne menemme korkkaamaan sen helsvetin alokkaan, ihan varmasti. Joku saa tulla potkaisemaan minua päähän, ellen laittele ilmomaksua, koska opintolainakin tulee marraskuun alussa, joten minulla on varaakin!

Ja jos nyt vielä mainostetaan Ocan puolikkaiden pikkusisarusten näyttelymenestystä. Royal Smile Batman "Patu" ja Royal Smile Beyoncee "Tara(?)" saivat Heinolasta molemmat EH ollensa luokkansa ensimmäisiä ja Luumäeltä pikkujunnut nappasivat ERI:n olen luokkansa ykkösiä. Onnea penskoille ja omistajille tätäkin kautta. Nättejä puolisisaruksia löytyy Ocalta!

ps. Jos koiraa treenatessa voisi kuunnella biisejä, olisi tämä ehdottomasti meidän treenibiisi!

2 kommenttia:

  1. TÄH! Onko tuossa kuvassa muka Oca?! Niiin erinäköinen, ettei samaksi meinaa tunnistaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ON! Ja ootas kun saan tuon uusimman kuvan, niin ei hitto! KOiralle on tapahtunut jotain yliultimaalista viimeisen 4kkn aikana! Lihotus ja kuntokuuri toimii!

      Poista