keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Helsinki Winner & Winner!

Messarineitsyytemme on mennyt! Messarihan on aina ollut lähellä sydäntä ja siellä on tullut käytyäa monesti. Aina vain uudestaan ja uudestaan, vaikka rahaahan joka reissulla palaa. Kaksi vuotta sitten, lupasin messaritovereilleni, että perkele, kun minulla on oma, paperillinen rotupiski niin mehän mennään messariin. No, viimevuosi jäi välistä, koska kahdeksanviikkoisen pennun jättäminen yksin kotiin ei tullut mieleenikään, saati sitten kirpun mukaan ottaminen.

karvaton
Nyt kyseinen kirppu vain sattuu olemaan hieman vanhempi, yli vuoden ikäinen kirppu. Ilmot hoidin jo halvimmilla ilmoilla molemmille päiville ja kauhulla katselin, kuinka rakas sakumaanikko alkaa tiputtamaan karvaa. Sitä lähti, lähti ja lähti. Normaalisti jo pieni koiravain pieneni silmissä. Ocalla nyt koskaan ei ole hirmuisesti ollut karvaa, mutta lohiöljykuurilla se parani hieman.

En muista, koska olisin jännittänyt jotain niin paljon, kuin tuon pahuksen piskin kanssa kehään menoa. Juu, Helsingin Voittaja, kaikki tuntuivat kokeneilta esittejiltä ja kymmenen minuuttia ennen kehää tärisin jo hysteerisenä. Oli pakko juosta koiran kanssa, että sain itselleni varmuutta ja Ocahan tuki meikäläistä. Se juoksi upeasti edelläni ja sai miltei kyyneleet kihoamaan silmiini. Niin hienosti nuori tyttö meni ja sen käytös koko reissun ajan oli jotain sanoin kuvailemattoman ihanaa. Paljon paremmin ei vuosikas voisi mennä. Kehä oli mukavan iso ja junnunarttuja oli ainoastaan kolme.

Seuraavana päivänä kehä oli hirmuisen pieni ja junnunarttuja kahdeksan! Kahdeksan. Se oli paljon verrattuna eilisen kolmeen ja isoon kehään. Ja mille paikalle Oca oli laitettu, kolmanneksi viimeiseksi juoksemaan. Tiesin heti, ettei siitä tulisi mitään, koska nuori paimen vetää mielettömät kierrokset muista. Hyvin lentävää oli Ocan liike, mutta yksilöarvostelussa käyttäytyi jälleen mallikkaasti, vaikka rinnalla joutuikin juosta.

Tässä olisi arvostelut:
Helsinki Winner; Julia Ovsyannikova: Medium size. Medium bone. Correct head, but muzzle may be better developed under the eyes. Correct ears, correct neck. Good front. Strong topline. Short croup. Eneught correct angulations. Mocement correct enought. JUN-EH

Suomeksi: Keskikokoinen. Keskivahva luusto. Oikea pää,mutta kuono-osa saisi olla kehittyneempi silmien alta. Hyvät korvat. Hyvä kaula. Hyvä etuosa. Vahva ylälinja. Lyhyt lantio. Riittävän oikeat kulmaukset. Riittävän hyvä liike.


kuvannut Pinja Haapanen
Winner; Elia Alia Benitez: Excelente cabaze, cuello muy bueno. Linea del/dek dorso muy bueno. Grupa demasiado caida. Movimentis muy bueno. JUN-EH

Suomeksi: Erinomainen pää, erittäin hyvä kaula. Hyvin kaunis selkälinja. Laskeva lantio. Erittäin hyvät liikkeet.

Siitä sitten vain veikkaamaan, mikä sakotti sen verran, että EH tuli. Karvanvähyys ja vaaleat silmät varmaankin, mutta ken tietää, kun ei tuomarin ajatuksia hirveästi pysty lukemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti