tiistai 6. syyskuuta 2011

Vethausiin tiemme kävi

Ei aivan mennyt putkeen Ocan viikonloppu. Oli sedän luona vierailulla, ja palautui miulle puolilta öin vesiripulilla, oksennellen ja kuivuneena. Tapeltiin siinä ensin, suostuuko koira juomaan, aika huonolla menestyksellä. Vähän yli kolme yöllä lähdettiin kohti Hattulan Vethausia, jossa oli ympäri vuorokauden päivystys. Kunnalliseen koitettiin ensin soittaa, mutta vastakaikua ei kuulunut.

Lämpö mittailtiin, oli suhteellisen lähellä normia. Verinäytteitä koirasta otettiin urakalla, mutta veriarvot olivat myös normaalit. Vatsaontelo röntgentutkittiin, ohutsuolesta löytyi kaasua ja mahalaukussa, sekä suolessa oli pieniä kappaleita (ilm. luuta). Koira jäi saamaan nestehoitoa sairaalaan, jossa sen tilaa seurattiin koko aan.

Diaknoosissa lukee, että Ocan oireet saattavat johtua maha-suolikanavan tulehduksesta. Ne ovat yleensä viruksen aiheuttamia, eikä niihin ole varsinaista lääkehoitoa. Tukihoidolla toipumista voidaan nopeuttaa. Tukihoitona sairaalalla Oca sai nestehoitoa, pahoinvointilääkkeen, erikoisruokaa ja antibioottia.

Takaisin saatiin suhteellisen pirteä koira. Huomattavasti paremmassa kunnossa kuin viedessä. Tunsin tehneeni oikean päätöksen viedä koira hoitoon. Lompakko kyllä keveni, toimenpide maksoi yhteensa 690 euroa, josta vakuutus (luojan kiitos) korvasi 472,50 euroa, niin omavastuuksi jäi enää vain 217,50e. Eli pystytään elämään vielä suhteellisen normaalisti.

Lääkkeeksi saatiin Tylosinia, joka on ilmeisesti jonkin moinen antibiootti. Lääkkeet ovat hirveän isoja. Ja sitten kuurin aikana pitää antaa Biobaktia.

  Koira on ollut nyt pirteä, sekä reipas, mutta aamulääkkeiden jälkeen tutkii ruokansa hyvin tarkkaan ja jättää kippoonkin vielä ruokaa. Taitaa biobak maistua ikävästi läpi. Toivotaan, että ruokahalu alkaa parantua tässä muutaman päivän sisällä. Tuntuu kuitenkin kaikki olevan ihan ok. Koira hieman väsynyt vielä, muttei nähtävästi mitään ongelmaa ole.

Säikähdyksellä selvittiin tälläkertaa, mutta tuolle ihmiselle ei koira enää lähde hoitoon. Sillä ruokinta oli ihan väärä(vaikka ohjeistettu), sekä painotin, että ilmoittaa, jos sattuu jotain normaalista poikkeavaa. Turha sitä on enää puida, asia on käyty henkilön kanssa läpi. Tällaista meille, toivottavasti ensipäivitys on iloisempi.

1 kommentti:

  1. Voi hitto, onneks tosiaan selvisitte pelkällä säikähdyksellä. Ja onneks on vakuutus <3 Halit Ocalle ja tsemppiä jatkoon :)

    VastaaPoista