maanantai 23. toukokuuta 2011

Match Show, Hämeenlinna

Eilen oli hyvään hetkeen rasittavin ja kaikista eniten mehuja vienyt päivä. Onneksi tänään oli allekirjoittaneella vapaapäivä, ja kyllä myös kaveri on saanut levätä rauhassa ja toipua eilisestä. Sarjassamme extemporepäätökset lähteä paikkaan x. No, aamulla pakattiin kimpsut ja kampsut ja koira mukaan ja huristeltiin siinä sitten kohti Hämeenlinnaa. Kaupungissa oltiin kuitenkin ajoissa ja päätettiinkin käydä moikkaamassa anoppia ja hänen koiriaan.

Häällä koira oli kaksi kappaletta, molemmat uroksia. Lansupojat, 3v & 3,5kk, joista vanhemman kanssa Oca ei tule yhtään toimeen. Aatu on liian riehakas ja isokokoinen Ocan makuun, joten poitsu joutui heti jäähylle sisälle. Pienempi Nestori, joka moinenkin on jo Ocan kokoinen noinkin pienenä oli aivan ylivoimainen leikkikaveri. Kaksikko tykkäsi painattaa ympäri pihaa.

Lopulta mätsipaikalle päästyämme, koira käyttäytyi esimerkillisesti. Ei haukkunut tai riehtonut, vaan kulki sulassa sovussa meikäläisen kanssa. Kehää odotellessa juttukaveriksi ilmeistyi 15vk shelttitytön omistaja. Siinä sitten naureskeltiin ja keskusteltiin. Loppujen lopuksi kun meidän vuoro tuli, niin Oca kyllä seisoi upeasti, mutta kehässä ravaaminen ei ollutkaan enää niin helppoa. Toki ymmärrettäväähän se, kun koiralla on pieni kehätauko ja olemme keskittyneet enemmän tokoon tällä hetkellä. Sininen nauha sieltä tuli. Sinisten kehään mennessä oli juokseminen jo parantunut hieman, mutta en silti tajua, miten tuomari sijoitti meidät ykköseksi. BIS kehässä alkoi lapsi olemaan vähän uupunut, mutta hienosti käyttäytyi ja BIS5 taskuun, vaikka palkintosijoillehan tuolla ei päässyt. Omaa mieltä se kuitenkin lämmitti.

Illemmalla sitten totuteltiin lapsiin oikein urakalla. Ensin parivuotiaaseen poikaa ja sitten miehen vanhemmilla kuusi vuotiaaseen tyttöön ja Ocasta tuli tyttösen kanssa ylin ystävä. Siellä nuo leikki teekutsuja, kun koitti lähdön aika. Oli helpottava huomata, ettei koiraa tarvinnut koko ajan vahtia, vaan se osasi olla itsekin hienosti.

Ylpeä olen kakarasta, enemmänkin, mulla on täydellinen koira, miljoonalla virheellä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti